Du fortjener et godt liv med Akupunktur og Hypnose

Frossen skulder (Periartrosis humeroscapularis) (frozen shoulder) og akupunktur

En frossen skulder er en tilstand, hvor der først kommer smerter i skulderen, efterfølgende bevægeindskrænkning og til sidst langsom genvinding af bevægeligheden.

Man kender ikke sikkert årsagen til en frossen skulder. Den frosne skulder kan optræde efter en skade i skulderen, men oftest er der ingen kendt årsag til den.

Den rammer hyppigst folk i alderen 40 – 60 år, lidt oftere kvinder end mænd, og den opstår ofte hos personer med sukkersyge og forhøjet kolesterol.

Smerterne skyldes en kraftig irritation i ledkapslen omkring skulderen. Den nedsatte bevægelighed skyldes, at ledkapslen skrumper og bliver for stram, og samtidig kommer der nogle sammenvoksninger i leddet.

Inden man stiller diagnosen “frossen skulder”, er det vigtigt at have udelukket andre lidelser. Lidelsen kan ikke ses på et røntgenbillede.

Tilstanden kan inddeles i 3 faser:

  1. fase på 2-6 måneder karakteriseret ved: Smerter diffust lokaliserede til skulderen med udstråling til overarmen forværring af smerterne om natten og ved bevægelse. Bevægeindskrænkning af skulderen i alle retninger.
  2. fase på 6-12 måneder med: Bevægeindskrænkning af skulderen, men smerterne er væk.
  3. fase på 2-3 år med: Gradvis genvinden af bevægeligheden.

Akupunktur har generelt god effekt på frossen skulder

Frossen skulder og akupunktur