Du fortjener et godt liv med Akupunktur og Hypnose

Herpes

Herpes simplex virus – de fleste kender det som forkølelsessår. Denne hudlidelse smitter.

Mange mennesker er smittet med det virus (herpes simples type 1), der forårsager herpes simplex, men kun hver femte har haft et udbrud af herpes simplex. De fleste mennesker smittes allerede inden 4-årsalderen. Den første infektion med herpes simplex viser oftest ingen symptomer. Herefter forbliver virus i kroppen resten af livet, og ligger i dvale i de nerver, der forsyner ansigtshuden. Hører man til de uheldige, vil herpes simplex give sig til kende som et forkølelsessår.

Herpes simplex føles først som en prikken og stikken i huden, typisk ved læberne. Allerede efter få timer kan det udvikles til smertende blærer fyldt med puds. Nogle dage senere brister blærerne og dækkes af sårskorper. Udbruddet af herpes simplex varer typisk en uges tid.

Herpes simplex opstår ofte under en infektion, som f.eks. forkølelse, der midlertidigt nedsætter kroppens immunforsvar. En del kvinder får herpes simplex når de har menstruation.
Immunforsvaret kan blive svækket pga. stress, søvnmangel, for meget alkohol, tobak og uhensigtsmæssige spisevaner, som kan medvirke til / påvirke at herpesviruset aktiveres / kommer i udbrud.

Herpes simplex bliver overført fra hud til hud og man kan smitte sig selv. Det gælder derfor om at holde fingrene fra såret og vaske hænderne hyppigt.

Herpes genetalis og kønssår

Herpes genitalis – går også under betegnelsen kønssår.
Herpes genitalis er herpes på kønsorganerne. Denne form for herpes forårsages af et virus (herpes simplex type 2) som er nært beslægtet med det virus som giver forkølelsessår på læben. Forkølelsessårvirus kan også forårsage kønsherpes.

Herpes genitalis viser sig som små, smertende blærer, der efter få dage brister til sår, som heler op på nogle dage. Det første herpes angreb er oftest det værste, og kan især hos kvinder medføre udtalte smerter, hævelse, udflåd, svien ved vandladning, feber og utilpashed. Når symptomerne er overstået, forsvinder virus ikke fra kroppen, men kan, ligesom forkølelsessåret, bryde ud igen på et senere tidspunkt.

Hos nogle kommer der udbrud hyppigt, hos andre sker det aldrig. Under et udbrud af herpes genitalis smitter såret, men afhængigt af, hvor blærerne sidder, beskytter et kondom i en rimelig grad.

Akupunkturbehandling kan lindre smerter, virke forbyggende, så Herpes udbrud minimeres eller helt forsvinder.

Vi behandler efter den klassisk-kinesiske medicin, samt efter Master Tungs metode, som efter vores erfaringer virker bedst mod Herpes.

Læs vores anbefaling