Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en flere tusinde år gammel behandlingsform, der har sin oprindelse i Traditionel Kinesisk Medicin, og blev første gange beskrevet i ‘Den gule kejsers lærebog’ ca. 200 år F.kr. Det menes, at akupunkturen blev opdaget, da det viste sig, at det er muligt at påvirke sygdoms-ubalancer ved at stimulere særlige punkter på kroppens overflade.

Akupunktur bygger bl.a. på teorien om, at de indre organer er i forbindelse med kroppens overflade gennem et net af kanaler og energibaner, de såkaldte meridianer. Der er i alt 12 organ-meridianer, der er organiseret parvis bestående af både en Yin- og en Yang-meridian. Meridianerne når kroppens overflade ved de såkaldte akupunkturpunkter, hvorfra livsenergien kan reguleres. Ifølge de gamle kinesiske tekster er der 365 akupunkturpunkter, som modsvarer årets dage, men med tiden er der tilføjet yderligere punkter. Hvert akupunkturpunkt har sit eget navn, nummer og egenskab, som akupunktøren bl.a. kan påvirke ved hjælp af nåle.

Genopretning af energibalancen

Sundhed og velvære defineres som energibalance, hvor livsenergien kan flyde frit gennem meridianerne. Når livsenergien blokeres for cirkulation opstår der sygdoms-ubalancer og lidelser. Ved at påvirke akupunkturpunkterne kan akupunktøren komme i kontakt med livsenergien, og derved regulere energibalancen med spidsen af nålene.

Akupunktur fungerer ud fra en holistisk tilgang således, at alt skal ses som en del af en helhed. Det betyder, at man ikke kan forstå en isoleret del af kroppen uden at betragte den i sammenhæng med resten af kroppen. På den måde er balance en vigtigt forudsætning for akupunktørens arbejde. Al sygdom udspringer af kroppens generelle tilstand, og derfor behandler akupunktøren hele kroppen og ikke kun den sygdomsramte del

Individuel diagnose

Akupunkturen arbejder ikke med de samme konventionelle sygdomskategorier som inden for det offentlige sundhedssystem. Hos Apunkt bliver patienterne behandlet ud fra deres individuelle sygdoms-ubalancer og lidelser, så det er ikke usædvanligt at patienter med den samme sygdom kan blive behandlet forskelligt. Den enkelte patient tilpasses et individuelt behandlingsforløb, der tager udgangspunkt i dig, din sygdom eller dine ubalancer. Vi har naturligvis tavshedspligt og klientjournalen behandles fortroligt.

Læs mere om vores behandlinger og hvad vi kan gøre for dig, eller ring allerede i dag på 33 15 15 01

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling inden for akupunktur – den viden vil vi gerne dele med dig!