RAB godkendt akupunktur af de bedste

RAB Godkendt akupunktur udført af bedste dygtig akupunktør

RAB Registeret Alternativ Behandler 

Hos os er vi alle 3 akupunktører RAB godkendte med snart 50 års erfaring inden for den klassiske kinesiske medicin hvor akupunktur en del af.

En dagligdag hos os variere en del da vi har mange forskeldige patienter.

Vi har stadig en del der kommer for at få behandlet smerter, det kan være i skulder/nakke, ryggen, arme og ben.

Heldigvis er der flere mennesker der har fået øjenene op for at akupunkturen kan bruges til andet end smerter.

En dagligdag hos os variere en del da vi har mange forskeldige patienter.

For tiden ser vi en del med:

Kontakt os og hør om vi kan hjælpe dig.

Vi mener, at vi giver dig den bedste akupunktur behandling blandt andet for vi er godt uddannet og har mange års erfaring samt måske lige det, at vi har undervist i akupunktur i Kina.

Vi glemte lige at fortæller at som RAB akupunktør har vi pligt til efteruddannelse, så vi har mange timers efteruddanelse i akupunktur.

  

Krav til akupunktør

Vil du være godkendt RAB akupunktør

Akupunkturuddannelse

I Danmark man man læse akupunktur efter en studieordning . Den er udgivet af brancheforeningen PA (Praktiserende Akupunktører). Sundhedsstyrelsen har godkendt PA som registreringsansvarlig brancheorganisation. 

Der er for øjeblikket kun 3 skoler i Danmark  som udbyder en akupunkturuddannelse i henhold til denne ordning. 

RAB

Med en uddannelse iflg. studieordningen, er man som behandler godkendt i forhold til RAB-bekendtgørelsen (RAB-bekendtgørelsen (retsinformation.dk). RAB står for Registreringordning for Alternative Behandlere. 

Det betyder f.eks. at man indgår i en forening af behandlere, at foreningen har et minimumsantal af medlemmer, at der er vedtægter, at der er et klageorgan for brugerne af behandlingerne, at der er et regelsæt for god klinisk praksis, at foreningen er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed  (som er en del af Sundhedsministeriet) og ikke mindst, at der er minimumskrav til uddannelsen. 

En RAB-godkendt akupunkturuddannelse betyder også, at der gives tilskud fra sygesikringen Danmark og fra en stribe private sundhedsforsikringer, som mange har via deres arbejde. 

Nogle akupunktører har en uddannelse, som ikke er godkendt under PA’s studieordning. Hos disse behandlere kan der således ikke opnås tilskud under RAB-ordningen. 

Alle Apunkts akupunktører er godkendt i forhold til RAB-bekendtgørelsen.

 

Studieordningen

Den seneste studieordningen fra 2021  (Samlet Studieordning Akupunkturuddannelsen (1).pdf (aku-net.dk)) indeholder en beskrivelse af de krav, der kræves for at man kan har en PA-godkendt akupunkturuddannelse. 

Uddannelsen bygger på “Traditionel Kinesisk Medicin” og efterlever de minimumskrav, som er opstillet af den europæiske paraplyorganisation ETCMA (European Traditionel Chinese Medicine Association) (Home (etcma.org)). 

Når man har bestået uddannelsen, har man haft en samlet arbejdsbelatning svarende til 132 ECTS points (European Credit Transfer System – et af EU standardiseret system for at opgøre studiebelasting). Et akademisk studieår svarer til 60 ECTS. 

Arbejdsbelastningen svarer til 3699 timer og er normeret til en 3-årig deltidsuddannelse. De 89 ECTS er teorisk undervisning (2499 timer) og der er klinisk praksis svarende til 43 ECTS (1200 timer). 

Optaget sker med minimum en erhvervsfaglig grunduddannelse eller en gymnasial uddannelse. En studerende kan dog sagtens have f.eks. mellemlang og længere videregående uddannelse bag sig. Studerende har ofte en uddannelsesmæssig og karriemæssig erfaring bag sig over årtier. 

I løbet af studiet er der undervisning, hjemmeforberedelse, skriftlige opgaver, projekter, studieture, klinisk praksis, selvstudium, træning osv. 

Helt specifikt indebærer uddannelsen følgende emner: 

pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png

 

Undervejs i studiet består man 2 prøver, afleverer et større skriftligt projekt og afslutningsvis går man op til skriftlig og mundtlig eksamen. 

Danmarks Akkrediteringsinstitution

Denne lovpligtige institution (https://akkr.dk/om/#1615796432341-d0581767-c1d3)  under  Uddannelses- og Forskningsministeriet sørger for at sikre de videregående uddannelsers kvalitet og relevant i Danmark. Den blev etableret i 2013 som en selvstændig og fagligt uafhængig institution. 

I 2020 har Danmarks Akkrediteringsinstitution foretaget en niveauvurdering af de akupunkturskoler, der udbyder uddannelsen i henhold til den PA-godkendte akupunkturuddannelse. 

Alle skoler er placeret på niveau 5 (Niveauer i kvalifikationsrammen — Uddannelses- og Forskningsministeriet (ufm.dk) i Den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring (Om kvalifikationsrammen — Uddannelses- og Forskningsministeriet (ufm.dk)).

Forenede Nationer – FN – og World Health Organization – WHO

WHO har bl.a. lavet en benchmark for akupunktur, lavet standardisering af nomenklatur for akupunktur, udarbejdet retningslinjer for klinisk forskning i akupunktur m.vv. Det har stået på i adskillige årtier. Akupunkturen er mere anderkendt i udlandet.

Beskyttet titel – akupunktør ? 

Nej. Titlen er ikke beskyttet. Det betyder, at enhver kan udføre akupunkturbehandling og kalde sig akupunktør med eller uden faglig baggrund herfor. Det samme gælder for akupunkturuddannelser. 

En PA-godkendt akupunkturuddannelse er din garanti for, at akupunktøren har bestået eksaminer og således mestrer et fagligt stof på dansk og europæisk niveau, som gør vedkommende skikket til at være akupunktør.

Dertil kan du opnå tilskud til behandlinger, da denne uddannelse giver RAB-godkendelse for akupunktøren. 

Hos Apunkt er alle akupunktører uddannet efter en PA-godkendt akupunkturuddannelse

 

Senfølger af Corona og akupunktur

Corona / COVID-19 og Akupunktur

VI HAR ÅBNET IGEN, ring for tidsbestilling

Desvære er vi begyndt, at få opkald fra mennesker der oplever, at de har taget skade af at være smittet med Corona virus.

Det vi hører mest er at personerne har fået smerter og nogle er diffuse andre oplever en udmattende træthed, andre har mistet smags og lugtesansen.

Tak til Sarah Grünewald for at udbrede akupunkturens og den kinesiske medicins gode virkning imod Corona / Covid 19´s senfølger som en god behandlingsform.

 

Sundhedsstyrelsen har beskrevet senfølgerne på deres web side:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Nye-klinikker-til-patienter-med-svaere-senfoelger-efter-COVID-19

Her skriver sundhedsstyrelsen at de anbefaler Regionerne at lave klinikken med tværfaglige personer for at behandle og rådgive Corona / COVID-19 ramte patienter, det er et godt initiativ, desvære tager de ikke de godkendte akupunktører med på råd.

 

Sundhedsstyrelsen skriver også:

”De fleste, der får senfølger efter COVID-19, vil opleve, at senfølgerne gradvist forsvinder igen. Nogle behøver ikke behandling eller hjælp fra sundhedsvæsenet, mens andre har brug for et kortere forløb, hvor de fx bliver set af den praktiserende læge og måske får brug for opfølgende hjælp i kommunen. Desværre er der også et mindre antal, som får længere og mere komplekse senfølger, og de kan få brug for en tværfaglig indsats på sygehuset,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst.

”Der er meget vi endnu ikke ved om senfølger, og der kommer løbende ny viden frem. Derfor forventer vi, at anbefalingerne skal opdateres i løbet af de kommende måneder. Her vil vi ud over den nyeste forskning også gøre brug af de erfaringer, som regionerne får igennem de regionale klinikker”.

Det er ikke alle personer med senfølger, som skal ses i en senfølgeklinik. Personer med lette senfølger udredes og behandles ved behov i almen praksis og/eller privatpraktiserende speciallæge, og ved behov bør der tilbydes rehabilitering/genoptræning i kommunalt regi.“

 

 

En god og uddannet akupunktør laver normalt en diagnose udfra en ikke vestligt medicinsk tankegang i det vi kikker på hele mennesket og bruger bl.a. tunge- og pulds diagnose samt visuelt tilgang. Til dagligt fjerner smerter hver dag, dette er kun mindre del af vores arbejde.

Eksempelvis har vi gennem årene behandlet mange mennesker for lugt og smags problemer.

Såfremt du har spørgsmål til en akupunktør er du velkommen til at stille dem her og vi vil forsøge, at svare dem hurtigst muligt.

 

Smertebehandling med Akupunktur

Smertebehandling med Akupunktur

Du skal ikke have smerte i juledagene derfor holder vi åbent efter aftale.

Vi behandler alle former for smerter om det er ondt i ryggen eller migræne så hjælper vi dig.

Til dem der ikke kender os hos Apunkt,  har vi mange års erfaring og behandler altid efter nyeste behandlings metoder inden for smertebehandling.

Akupunktur er ikke bare akupunktur. Der er mange former/ systemer inden for akupunkturen. Vores basis uddannelse er den klassiske kinesiske medicin som akupunktur er en del  af.

Gennem mere end 20 år har vi uddannet os til at mester akupunkturen i følgende teknikker:

 • Master Tong
 • Acunova
 • Dr. Tan
 • Auricolo
 • Oprindelig Kinesisk Akupunktur

Dette sikre dig, at vi er i stand til at behandle din smertetilstand bedst og hurtigst muligt, så du går smertefri fra klinikken.

Smertebehandling af de bedste

 

Du kan kontakte os ved at klikke her

Farum Akupunktur foredrag

 Akupunktur i Farum

Vi holder åbent hus

Tirsdag, den 29. januar 2019 kl. 18,30-20,00

Der er en unik mulighed for, at møde nogle af Danmarks bedste akupunktører

Kom og mød Michael & Bettina på slap line, og hør dem fortælle om akupunkturens forunderlige verden. To kapaciteter med hver deres indgangsvinkel til emnet akupunktur og kinesisk medicin i dagligdagen i Danmark

Tag en kollega/mand/kone/ven/veninde med til en hyggelig aften med masser af nyttig information, som du/I med fordel kan anvende i hverdagen.

Vi lover dig – det bliver ikke kedeligt!

Vi vil bl.a. berøre emner som:

 • Effektiv slank med akupunktur
 • Smertelindring her og nu
 • Acceptere IKKE mave/tarm problemer
 • Afstressning med akupunktur
 • Slut med astma & allergi
 • Væk med hovedpine & migræne
 • Find dig ikke i ryglidelser
 • Børn & akupunktur
 • Kvindens hormonelle lidelser
 • Få det bedre med din gigt
 • Styrk immunforsvaret
 • Undgå depression
 • Mænd er nogle tøsedrenge og det dør de af…
 • Og meget mere….

 

Desuden vil vi uddele ”smagsprøver” til dem, som har lyst til at prøve akupunktur.Sæt et kryds i kalenderen. Arrangementet er GRATIS, men tilmelding nødvendig. Tilmelding på Facebook her eller på 33151501  senest den 26 Januar.

Se mere her om nogle af de sygdomme og lidelser, vi behandler i vores dagligdag : 

Apunkt.dk 

 

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt.

Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Master Tung for de dygtige akupunktører

Akupunktør Michael Jensen i Kina

Apunkt ́s Michael er i kina på avanceret kursus i Master Tungs akupunktur system.

Master Tung var en traditionel kinesisk læge der blev født i Kina, men flyttede til Taiwan samtidigt med Chang kai-shek .

Master Tung ́s punkter var i mange år en familie hemmelighed som han arvet.

Master Tungs akupunktur teknik er unik i forhold til den ældre kinesiske akupunktur teknik. Den bygger på en anden teknik med færre nåle der giver en smerte lindring med det sammen.
Det findes det, der heder magiske punkter.

Først sent i livet begyndte han, at undervise fremmede læger uden for familien. Han udvalgte selv hvilke studerende han ville indvie i hans families akupunktur system. Master tung brugte og forskede  en del i  distale akupunkturpunkter

Han udgave kun een bog før hans død i 1975. “Tongs regular medianer and points” Efterfølgende har hans studerende beskrevet hans arbejde og tekniker i flere bøger.

page1image1739552

page2image1736640
De sturerende APunkt.dk