Akupunktur mod astma

Hvert 10. barn lider i dag af astma i forbindelse med allergi og antallet er stigende. Det er dobbelt så mange børn end for bare 10 år siden. Lidelsen kan være arveligt betinget og tilstanden rammer ofte børn i deres tidlige leveår. Astma kan, særligt hos spædbørn, blive fremprovokeret i forbindelse med tidlige infektioner som forkølelse eller influenza, og deraf følgende øget slimproduktion.

Årsager til astma

Astma hænger ofte sammen med allergi mod støv, dyr, luftforurening, røg, mug eller overfor visse madvarer. De fleste astmatikere vokser fra sygdommen og symptomerne, når de bliver ældre. Hvis man som voksen udvikler astma, kan det være udløst af kemikalier, stress, rygning og forurening.

Gode råd mod astma

Mange oplever en bedring ved at ændre kostvaner, da visse fødevarer øger slimproduktionen og kan udløse et astmaanfald. Der kan være tale om mættet fedt, som ofte ses i forarbejdet samt stegte fødevarer, fedtholdige mejerivarer, rødt kød, skaldyr, citrusfrugter, tomater, saltede fødevarer samt transfedt, herunder margarine. Sørg for at tilføje magnesiumrige fødevarer til din kost, som har en positiv effekt på åndedrætsorganerne.

Rygning har naturligvis en uhensigtsmæssig effekt, herunder passiv rygning. Undersøg også for skimmelsvamp og skimmelsporer, da det kan udløse astmaanfald og fastholde lidelsen.

Behandlinger med akupunktur er også effektivt, hvad enten man oplever at være belastet af kronisk astma eller akutte astmaanfald. Ved en akupunkturbehandling bruges tynde nåle på astmapunkterne for især lunger, nyrer og binyrer, og du vil opleve en øjeblikkelig bedring.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. astma. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Erfaringer fra USA om Astma og akupunktur.

Astma: En Videnskabelig Oversigt og Behandlinger i USA

Astma er en kronisk respiratorisk lidelse, der rammer millioner af mennesker i USA, hvor over 25 millioner lider af sygdommen, svarende til ca. 7,7% af befolkningen (CDC, 2020). 

Astma karakteriseres ved inflammation i luftvejene, hvilket forårsager episoder med åndedrætsbesvær, hoste og dyspnø, der kan udløses af faktorer som allergener, infektioner og miljømæssige irritanter (Global Initiative for Asthma, 2022). 

Diagnosen stilles typisk gennem en kombination af medicinsk historie, spirometri og observatører af symptomer. Behandlingen inkluderer langsigtede kontrolmidler som inhalerede kortikosteroider, der reducerer inflammation, og korttidsvirkende bronkodilatatorer til akutte episoder (National Heart, Lung, and Blood Institute, 2020).

Udover konventionel medicin er der en stigende interesse for komplementære tilgange som akupunktur, som har vist sig at reducere astmasymptomer og behovet for medicin. 

En metaanalyse i Journal of Allergy and Clinical Immunology konkluderede, at akupunktur kan være en potentiel tilføjelse til traditionel behandling, selvom der er behov for yderligere forskning for at bekræfte dets effektivitet (Liu et al., 2020). 

Forskning fortsætter også med at udforske personlige behandlingsstrategier, der kombinerer både medicinske og alternative metoder herunder akupunkturen, tilpasset den enkelte patients behov og livsstilsfaktorer (Bousquet et al., 2021).

Det er essentielt for astmapatienter at have regelmæssig opfølgning med deres akupunktør og sundhedspersonale for at evaluere og justere behandlingsplanen, således at astmaen forbliver godt kontrolleret og livskvaliteten forbedres.

Referencer:

  • Centers for Disease Control and Prevention (CDC). (2020). Asthma Data, Statistics, and Surveillance.
  • Global Initiative for Asthma (GINA). (2022). Global Strategy for Asthma Management and Prevention.
  • National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI). (2020). Asthma Care Quick Reference: Diagnosis and Management of Asthma.
  • Liu, T. et al. (2020). Acupuncture in the Management of Asthma: A Meta-Analysis. Journal of Allergy and Clinical Immunology.
  • Bousquet, J. et al. (2021). The Impact of Personalized Medicine on Asthma Management. Nature Reviews Disease Primers.