Hvordan foregår en Akupunkturbehandling?

Det 1. besøg hos Apunkt starter altid med en indledende samtale, hvor akupunktøren danner sig et indtryk af det problem, som du henvender dig med. Her bliver der i fællesskab udarbejdet en journal over flg. punkter:

  • Tidligere sygdomme, operationer o.lign.
  • Nuværende sygdomme, ubalancer eller lidelser
  • Hvilke behandlinger du tidligere har modtaget
  • Evt. medicinforbrug

Derefter bruger akupunktøren forskellige metoder til at finde frem til, hvor behandlingen skal sættes ind. Din generelle sundhedstilstand evalueres ud fra bl.a. ansigtsfarve, vitalitet, taleniveau. Hvis det findes nødvendigt undersøges også hjerte, lunger og blodtryk. Der udføres også en tunge- og pulsdiagnose for at fastslå den nøjagtige årsag til dine oplevede problemer eller sygdoms-ubalancer.

Tunge- og pulsdiagnose

Alle kroppens lemmer og organer har sit eget punkt eller zone i tungen og pulsen. Hvis der er ubalancer i kroppen, vil der også være en reflekterende virkning i den respektive zone af tungen og pulsen. Diagnosen er med til at danne et generelt billede af din sundhedstilstand og nålene skal sættes.

Nålene sættes

Selve behandlingen foregår ved, at akupunktøren fører tynde, sterile nåle gennem huden på nøje udvalgte akupunkturpunkter. Nålen bliver langsomt sat i punktet og, hvis nødvendigt, roteret indtil akupunktøren kan mærke, at nålen sidder korrekt.

Patienten enten sidder eller ligger ned med nålene i kroppen i typisk 20-30 min. under en behandling. Når nålene sættes i, vil man som regel få en fornemmelse af varme eller kulde, der strømmer ud i vævet. Denne fornemmelse kaldes for ‘De Qi’, hvilket vil sige, at energien igen kan flyde frit i kroppen, som den skal. Antallet af nåle kan variere fra behandling til behandling, men typisk bruges der mellem 4-12 nåle.

Antallet af nødvendige behandlinger afhænger af hvilket problem du kommer med. Et behandlingsforløb kan variere fra ganske få til 12-14 behandlinger. I nogle tilfælde skal du komme igen et år efter til en opfølgning af behandlingen.

Aldrig prøvet akupunktur før?

Hvis du aldrig har prøvet akupunktur før er det naturligt, at have en lang række spørgsmål. Nej, akupunktur gør ikke ondt. Nålene er op til 4 gange så tynde, som de nåle, der anvendes på de danske sygehuse.

Behandling hos Apunkt

Hos apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle en lang række lidelser og sygdoms-ubalancer. Alle vores akupunktører er højt specialiserede RAB-godkendte behandlere, hvor vi anvender de bedste teknikker, som giver et unikt og alsidigt behandlingstilbud, med mulighed for en bedre og mere effektiv behandling. Vi har naturligvis tavshedspligt og klientjournalen behandles fortroligt.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver. Hvis du har yderligere spørgsmål til hvordan en behandling foregår er du naturligvis også velkommen til at kontakte os.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursus for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!