Mavesyre og halsbrand

Problemer med for meget mavesyre er en af de mest almindelige mavelidelser, hvor følgekonsekvenser som halsbrand og sure opstød kan give store gener. Problemet opstår når den nedereste del af spiserøret ikke lukker ordentlig til, og mavesyren kan vandre op i spiserøret. Problemet kaldes også reflux, og kan give en brændende fornemmelse og trykken for brystet.

Et andet problem kan være for lidt mavesyre. Mavesyren hjælper med at bekæmpe de bakterier, der måtte kommer ned i maven når vi spiser, hvilket er en afgørende del af vores immunforsvars evne til at bekæmpe skadelige infektioner.

Derudover bidrager mavesyren til vores fordøjelsessystem ved at opløse den mad vi spiser, og udskille enzymer til nedbrydelse af bl.a. proteinerne i maden.

Årsager til problemer med mavesyre og halsbrand

Hvis man har gener i forbindelse med mavesyre og halsbrand, betyder kosten meget. De tre største syndere, hvis man døjer med for meget mavesyre er kaffe, alkohol og chokolade. Men også stærk mad kan forværre generne ved reflux.

Hvis man derimod producerer for lidt mavesyre, kan man have problemer med at fordøje maden. Her er det specielt fed mad og kød som kan være svært at nedbryde.

Uanset om du lider af for meget eller for lidt mavesyre kan akupunktur være en effektiv behandling når det kommer til regulering af fordøjelsens forskellige funktioner.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. problemer med mavesyre og halsbrand. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!