Akupunktur mod psoriasis

Psoriasis er en af de mest hyppige hudsygdomme, der ikke smitter. Sygdommen opstår oftest i 16-22 års alderen og ses hos 2% af den danske befolkning. Mænd og kvinder rammes lige ofte af sygdommen.

Psoriasis er en arvelig, kronisk hudsygdom, men man kan have lange perioder uden udbrud. Hudlidelsen er præget af røde, fortykkede områder på huden, der er dækket af glinsende skæl. De ramte hudområder findes ofte i hårbunden, på albuer og knæ samt den nedre del af ryggen.

Der findes en række forskellige former for psoriasis og sværhedsgraden varierer fra person til person. Nogle kan have en lille plet på ryggen og er måske slet ikke klar over, at de har hudlidelen. Andre kan have meget svær psoriasis, der dækker hele kroppen. For nogle virker Lys behandling.

Årsager til psoriasis

Årsagen til psoriasis er ukendt, men man ved om de sygdomsmekanismer, der ligger til grund for lidelsen. Meget tyder på, at sygdommen opstår, fordi bestemte hvide blodlegemer er fejlprogrammerede. De hvide blodlegemer styrer kroppens immunforsvar, men hvis der er fejl i dem, kan de for eksempel medvirke til at angribe hudcellerne.

Aktivering af sygdommen kan komme i gang af infektioner, af stress eller af visse lægemidler. Dette angreb gør huden inflammeret (rød og hævet) og får hudcellerne til at dele sig meget hurtigt. Den enkelte celle dannes på kun 3-4 dage, hvad normalt tager cirka en måned. Dette er årsag til skældannelsen.

Omkring 30 procent af alle, der har psoriasis, udvikler på et tidspunkt psoriasisgigt. Symptomerne udvikler sig ofte over længere tid med smerter, hævelse, ømhed og nedsat bevægelighed i de led og sener, der rammes, Psoriasisgigt skal tages alvorlig.

Akupunkturen og kostvejledning kan hjælpe til at få en tilværelse uden gener.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser i forbindelse med psoriasis. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Psoriasis er en autoimmun lidelse, der forårsager hurtig opbygning af hudceller, hvilket resulterer i tykke, røde pletter med sølvfarvede skæl. Denne hudlidelse påvirker millioner af mennesker over hele verden og kan have en betydelig indvirkning på en persons livskvalitet. Selvom der findes medicinske behandlinger, kan nogle patienter opleve bivirkninger eller manglende respons på konventionel terapi. Derfor er der øget interesse for alternative behandlingsmetoder, såsom akupunktur.

Akupunktur er en traditionel kinesisk medicinsk praksis, hvor tynde nåle indsættes på specifikke punkter på kroppen for at stimulere kroppens energiflow og fremme helbredelse. Det har vist sig at være effektivt til behandling af en række lidelser, herunder smerte, stress og fordøjelsesproblemer. Der er også nogle undersøgelser, der tyder på, at akupunktur kan være en effektiv behandling for psoriasis.

En undersøgelse offentliggjort i det internationale tidsskrift for akupunktur og elektroterapi fandt, at akupunktur var forbundet med signifikant forbedring af psoriasis-symptomer hos patienter. Forskerne fandt, at efter 10 ugers behandling med akupunktur oplevede patienterne reduktion i rødme, skæl og kløe. Desuden blev der observeret en forbedring i patienternes livskvalitet og psykologiske velbefindende.

En anden undersøgelse fra Journal of Dermatology fandt, at akupunkturbehandling kombineret med traditionel vestlig medicin resulterede i bedre langsigtede resultater end konventionel terapi alene. Patienter, der fik både akupunktur og medicin, oplevede en større reduktion i psoriasis-udbrud og en lavere risiko for tilbagefald sammenlignet med dem, der kun fik medicin.

Disse resultater antyder, at akupunktur kan være et effektivt supplement til konventionelle behandlinger for psoriasis og kan bidrage til at reducere symptomer og forbedre livskvaliteten hos patienter. Det er dog vigtigt at bemærke, at der stadig er behov for yderligere forskning for at bekræfte effektiviteten af akupunktur til behandling af psoriasis og identificere de mest effektive behandlingsprotokoller.

I betragtning af den voksende interesse for alternative og holistiske behandlinger til hudlidelser som psoriasis, er akupunktur en tiltalende mulighed for mange patienter. Det er en sikker og ikke-invasiv behandlingsmetode, der kan have positive effekter på psoriasis-symptomer og generelle helbred. Derfor kan akupunktur være værd at overveje for psoriasispatienter, der søger en holistisk tilgang til deres behandling.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!