Akupunktur mod psoriasis

Psoriasis er en af de mest hyppige hudsygdomme, der ikke smitter. Sygdommen opstår oftest i 16-22 års alderen og ses hos 2% af den danske befolkning. Mænd og kvinder rammes lige ofte af sygdommen.

Psoriasis er en arvelig, kronisk hudsygdom, men man kan have lange perioder uden udbrud. Hudlidelsen er præget af røde, fortykkede områder på huden, der er dækket af glinsende skæl. De ramte hudområder findes ofte i hårbunden, på albuer og knæ samt den nedre del af ryggen.

Der findes en række forskellige former for psoriasis og sværhedsgraden varierer fra person til person. Nogle kan have en lille plet på ryggen og er måske slet ikke klar over, at de har hudlidelen. Andre kan have meget svær psoriasis, der dækker hele kroppen. For nogle virker Lys behandling.

Årsager til psoriasis

Årsagen til psoriasis er ukendt, men man ved om de sygdomsmekanismer, der ligger til grund for lidelsen. Meget tyder på, at sygdommen opstår, fordi bestemte hvide blodlegemer er fejlprogrammerede. De hvide blodlegemer styrer kroppens immunforsvar, men hvis der er fejl i dem, kan de for eksempel medvirke til at angribe hudcellerne.

Aktivering af sygdommen kan komme i gang af infektioner, af stress eller af visse lægemidler. Dette angreb gør huden inflammeret (rød og hævet) og får hudcellerne til at dele sig meget hurtigt. Den enkelte celle dannes på kun 3-4 dage, hvad normalt tager cirka en måned. Dette er årsag til skældannelsen.

Omkring 30 procent af alle, der har psoriasis, udvikler på et tidspunkt psoriasisgigt. Symptomerne udvikler sig ofte over længere tid med smerter, hævelse, ømhed og nedsat bevægelighed i de led og sener, der rammes, Psoriasisgigt skal tages alvorlig.

Akupunkturen og kostvejledning kan hjælpe til at få en tilværelse uden gener.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser i forbindelse med psoriasis. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!