Akupunktur mod ansigtssmerter

Ansigtssmerter er relateret til flere forskellige typer af smerte, der alle har det til fælles, at de er tilknyttet ansigtet, kæben og mundhulen. Det skønnes at op mod 10% af befolkningen lider af smerter i kæbeleddet og ansigtsmuskulaturen. Ansigtssmerter rammer oftere kvinder end mænd. Sygdomme, hvor ansigtslammelser og ansigtets følenerve påvirkes er mere sjældne tilfælde.

Hovedpine og migræne ikke betragtes som kroniske ansigtssmerter.

Hvad er årsagerne til ansigtssmerter?

Kroniske ansigtssmerter kan forekomme i huden, slimhinderne, muskulaturen, leddene, senerne, følenerverne og i tandnerverne, og inddeles i tre hovedgrupper:

  • Smerter forbundet med betændelsestilstande. Kæbehulebetændelse eller betændelse i tændernes nerver kan efter en længerevarende betændelsestilstand sætte sig som kroniske ansigtssmerter. Men også leddegigt og slidgigt kan ramme kæbeleddet og besværliggøre den naturlige kæbefunktion.
  • Beskadigelse af ansigtets følenerver. Ved operationel fjernelse af en visdomstand, hvor rødderne ligger tæt på underkæbens følenerve, opleves ofte efterfølgende ansigtssmerter. Nervebeskadigelse kan også være forårsaget af brud på underkæben eller ved slag eller læsioner (traumer) på kindbenet, som kan give kroniske smertetilstande. Visse sygdomme kan også ramme ansigtets følenerve, herunder smerter i forbindelse med helvedesild.
  • Smerter, hvor årsagen er ukendt og der hverken er betændelsestilstande eller beskadigelse af følenerverne. Eks. kan være kronisk mundbrand eller smerter i kæbemusklerne.

Alt efter hyppighed og smertetyper vil ansigtssmerter ofte kunne behandles effektivt med akupunktur, da der vil være øjeblikkelig lindring. Efter få behandlinger vil mange opleve et markant fald i smerternes intensitet.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser i forbindelse med ansigtssmerter. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!