Smertebehandling med Akupunktur

Der findes mange forskellige typer af smerter, nogle smerter opstår akut, hvor andre smerter skyldes sportsudøvelse, hvor man kan få skader, såsom forstrækninger af led og muskulatur. Hvor andre smerter opstår i cyklus‐perioden hos nogle kvinder, hvor nogle lider af migræne. Og nogle helt tredje har kroniske smerter, som nervesmerter, der skyldes helvedesild. 

Hvis du er smerteramt, kan akupunktur hjælpe dig og din krop med at blive smertefri. Bestil tid i dag, og bliv smertefri.

Akupunktur mod smerter, effektiv behandlinger

Vi har igennem de sidste 20 år hjulpet rigtig mange mennesker med at blive smertefrie, og i den tid, har vi lyttet til vores kunder spørgsmål inden for smertebehandling og deres tvivl. Derfor har samlet rigtig meget viden omkring smerter og inddelt vores akupunkturbehandlinger under hvert enkelt smerteområde, som du kan læse mere om, her, og du er mere end velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig mod et smertefrit liv fra første behandling

Den rigtige akupunkturbehandling mod smerter.

Den rigtige akupunkturbehandling afhænger imidlertid af, hvilken form for smerter, der skal behandles. Idet de forskellige typer af smerter, føles og opfattes naturligvis forskelligt, alt efter hvilken type af smerte der er tale om, foruden er vores smertetærskel individuel. 

Her får du hjælp til at skille smerte‐begreberne ad.

Hvornår er der tale om kroniske smerter? 

Har man smerter, der varer mere end tre til seks måneder, betragtes de som kroniske smerter, så længe smerterne ikke relaterer sig til kræftsygdom. 

Der er flere smertetyper inden for kroniske smerter. Kroniske smerter inddeles i 

  • Nociceptive smerter 
  • Neuropatiske smerter 
  • Sensibiliseringstilstande  

Hvad er Nociceptive‐smerter? 

Er smerter, der har forbindelse til beskadiget led, væv, muskler og knogler. Smerterne kan oplevelse, meget forskelligt fra person til person, og smerterne opleves som dybe, prikkende eller borende, såsom tandpine. Smerterne, som er nociceptive handler om nerveender, der registrerer skader på væv. 

Hvad er Neuropatiske‐smerter? 

Neuropatiske smerter, er skade eller sygdom på selve nerverne, som dækker nervefibre eller nerverødder samt hjerne eller rygmarven. Sådanne smerter kan opstå i forbindelse med sukkersyge, helvedesild, blodprop, diskusprolaps og dårligt blodomløb. Smertetilstanden kan opleves som svindende, prikkende og brændende smerter. Smerterne kan også vise sig som jagende og stikkende. Smertetilstanden er meget varierende, og kaldes også for nervesmerter. 

Hvad er smerte ved sensibiliseringstilstande? 

Sensibiliseringstilstande er en smertetilstand, der tilsyneladende ikke skyldes en skade på kroppen, eller en tilført skade. Smerten opstår ved, hvorledes en person hjerne opfatter som smerte, som betyder, at selvom der ingen skade er sket på kroppen, opfatter hjernen nogle signaler som smerter, som kendes under “central sensibilisering», der viser, at folk har øget følsomhed af nervecellerne i rygmarven og i hjernen. 

Resultatet er, at nervesystemet reagerer meget hurtigere på påvirkninger, som ikke altid har karakterer af smerter. 

Sådanne tilstande kendes under fibromyalgi eller af efterfølgerne af piskesmæld. Smerterne er kroniske samt diffuse led – og muskelsmerter, selve ordet fibromyalgi betyder smerter i senere og muskler.  

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter som lider af mange forskellige typer af smerter. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.