Akupunktur ved hormonelle ubalancer

Vores hormoner kontrollerer både de fysiske og psykologiske forandringer i vores krop, som vi oplever i forskellige faser gennem hele livet. Den hormonelle aktivitet regulerer bl.a. vigtige processer som vækst, stofskifte og den seksuelle funktion.

En hormonel ubalance kan føre til udviklingen af bestemte sygdomme og lidelser, som kan påvirke helbredet. Det er derfor vigtigt at kende symptomerne på hormonelle ubalancer, så man kan søge behandling i tide.

Symptomer på hormonel ubalance

Søvnproblemer

Kan skyldes mange ting. Ofte er der tale om dårlige vaner bl.a. med et højt aktivitetsniveau inden sengetid, men det kan kan også skyldes problemer som angst eller søvnapnø. Det kan anbefales at dyrke yoga og spise tryptophan-rig kost for at bedre søvnkvaliteten. Hvis der er mistanke om en hormonel ubalance tilrådes det naturligvis at få det undersøgt.

Overdreven sveden

Opleves ofte hos kvinder i overgangsalderen med ubehagelige svedeture ( hedetur), som skyldes, at produktionen af østrogen er faldende. Problemet kan også opstå hos yngre kvinder, hvis der er tale om en hormonel ubalance eller mangel på næringsstoffer.

Stress

Og humørsvingninger påvirker vores funktion af binyren, som mindsker mængden af progesteron og andre livsvigtige harmoner. Det kan anbefales at spise tryptophan-rig kost og udøve forskellige afslappende øvelser som kan modvirke stress.

Vægtøgning

Kan opstå uden at det relateres til en sukker- og fedtrig kost. Hvis man oplever en vedvarende vægtøgning til trods for indtagelse af sund kost, kan der være tale om en hormonel ubalance. Det kan skyldes en øgning af mængden af kortisol, hvor fedt optages forskellige steder på kroppen – også kendt som ‘stresshormonet’

Overspisning

En konstant trang til søde sager er tydelige symptomer på en hormonel ubalance. Symptomerne viser tegn på problemer med skjoldbruskkirtlen og udskillelse af hormoner, der påvirker den metaboliske funktion. Det kan anbefales at mindske indtagelsen af mejeriprodukter og sukker.

Fordøjelsesproblemer

Kan være symptomer på en hormonel ubalance, der bl.a. kan forårsage mavesmerter, irriteret tyktarmbetændelse i fordøjelsessystemet.

Manglende sexlyst

Ses både hos mænd og kvinder og kan skyldes, at produktionen af hormonet androgen er faldende. En hormonel ubalance forårsager manglende lyst til sex samt tørhed i skeden.

Hårtab

Af uforklarlige grunde kan være symptomer på hormonel ubalance. Her er det mængden af testeteron, dihydrotestosteron og thyroideahormon, der kan forårsage tab af håret.

Det er vigtigt at huske på, at vores krop altid sender os vigtige tegn, når der er noget som ikke er i orden eller fungerer optimalt. Ofte vænner vi os til symptomerne og bagatelliserer lidelser forårsaget af hormonelle ubalancer. Her vil der være hjælp at hente i akupunkturen.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. hormoneller ubalancer. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!