Menstruations smerter og endometriose

Op mod hver 4. kvinde har i perioder smerter forbundet med menstruation. Nogle har så voldsomme smerter, at det kræver en månedlig sygemelding på 1-2 dage. Der kan være flere årsager til, hvorfor man har menstruationsproblemer, derfor vil der også være mange forskellige behandlingsmuligheder.

Flere veldokumenterede undersøgelser har vist, at netop akupunktur effektivt kan hjælpe med at nedsætte de smerter, der er forbundet med menstruation og endometriose. Smertens idensitet kan nedsættes væsentligt, da der vil være øjeblikkelig lindring, i modsætning til smertestillende medicin, hvor kroppen i en periode vil være bedøvet, men årsagen vil ikke være fjernet.

Årsager til menstruations problemer

Smertefulde menstruationer kaldes også dysmenoré. Årsager til primær dysmenoré vides ikke med sikkerhed men formodes, at være sammenstrækninger og kramper i livmoderen forårsaget af hormonstofferne prostataglandiner.

Sekundær dysmenoré skyldes en sygdom eller irritation i livmoderen, herunder endometriose, adenomyose, muskelknuder og spiral. En anden hyppig årsag til dysmenoré er sammenvoksninger i bækkenet efter en underlivsinfektion eller i livmoderhalsen efter en operation.

Gode råd mod menstruations smerter

Mange oplever en bedring ved at massere følgende punkter:

  1. Kvindepunktet, der ligger på indersiden af underbenet ca. 3 fingerbredde op over ankelknysten.
  2. Zonepunktet for æggestokkene ligger ca. midtvejs mellem den inderste ankelknyst og hælen.
  3. Zonepunkt for hypofysen, som er hormonsystemets overordnede kirtel, der producerer styrende hormoner for kroppens øvrige hormonkirtler. Punktet ligger midt på undersiden af storetåens blomme og lidt over mod anden tå.

Ovenstående punkter vil også være nogle af de punkter, som akupunktøren med nåle effektivt kan behandle menstruationssmerter og endometriose.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. menstruationssmerter og endometriose. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!