Morbus Crohn og Colitis

Symptomerne på sygdommen Colitis minder meget om symptomerne på den beslægtede sygdom Morbus Crohn. Derfor er det generelt svært at diagnosticere mellem Colitis, der er en kronisk betændelsestilstand udelukkende i tyktarmen og endetarmen, og den kroniske sygdom Morbus Crohn, der forårsager betændelsestilstande i tyndtarmen såvel som dele af tyktarmen.

Morbus Crohn

Der opstår årligt ca. 350 nye tilfælde af Morbus Crohn og det er typisk unge mellem 15 og 30 år, der får sygdommen. Den kroniske tilstand kan forekomme i alle tarmens lag i såvel tyndtarmen som tyktarmen, og kan findes flere steder i mave-tarmkanelen på en gang.

Colitis

Colitis konstateres, ligesom med Morbus Crohn, typisk hos unge mellem 15 og 30 år, og kan være arvelig betinget. Der ses en tendens til at Colitis især rammer unge, der har været udsat for et stort følelsesmæssigt pres ved f.eks. flytning, eksamen og alvorlige kærestesorger. Når Colitis er i udbrud kan det betyde, at tyktarmens normale funktioner hæmmes og der kan opstå diarre og blodig afføring. der

Årsager til Morbus Crohn og Colitis

Man kender ikke den præcise årsag til Morbus Crohn og Colitis men det er karakteristisk, at patienterne har et over-aktivt immunsystem, som kan dæmpes ved en medicinsk behandling. Det udløses ofte ved en startende inflammation af tarmen, hvor stress er en fælles faktor, der kan have en opblussende effekt.

Kirurgisk vil man fjerne de syge stykker tarmvæv og patienten kan opleve længere symptomfrie perioder. Ved at bruge akupunkturbehandling mod Morbus Crohn og Colitis kan symptomerne forbedres ved, at påvirke punkterne for mave-, tynd- og tyktarm med små tynde akupunkturnåle.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. fordøjelsesproblemer. For at kunne behandle symptomerne korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.