Muskelspændinger og myoser

Muskelspændinger og myoser er ofte almindelige gener, som kan give sig til udtryk ved smerter og ømhed i nakke og/eller skulderområdet. En stor del af disse symptomer gener skyldes ofte muskelspændinger.

Muskelspændinger og belastningsskader kan opstå som reaktion på at utilfredsstillende fysisk og psykisk arbejdsmiljø, stress, kriser og kroniske smerter.
Den mest almindelige årsag til muskelspændingerne er overbelastning af muskulaturen, der kan opstå, hvis man i sit arbejde laver mange gentagne monotone bevægelser, eller hvis man sidder/står i en fastlåst (statisk) stilling.

Sygdomme i de indre organer kan også føre til muskelsmerter, fx mærkes et hjerteanfald ofte i venstre skulder/arm, mens galdestensanfald mærkes i højre skulder.

Psykiske sygdomme kan også skabe muskelspændinger, hos depressive er der påvist øgede smerter i muskulaturen.

Det er vigtigt at tænke på, at rygsøjlen fungerer som en helhed. Belastning i ryggen har betydning for nakken, ligesom det også gælder omvendt: Hvordan din nakke har det, har betydning for hele resten af ryggen. Hvis man har problemer i nakken, kan det føles lokalt i nakken, og/eller i et område, der står i forbindelse med den.
Det betyder, at bl.a. både ubehag i nakken, skulder, skulderblade, brysthvirvelsøjlen, arme eller hænder kan stamme fra nakken. Det kan gøre ondt, og kan give fx. hovedpine, svimmelhed, snurren, summen, forøget eller nedsat følsomhed og nedsat styrke i musklerne.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser i forbindelse med muskelspændinger og myoser. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!