Ødemer og væskeophobning

Vand udgør ca. 60 % af kroppens vægt (ødemer). Væske væksles kontinuerligt mellem blodkarrene og det omkringliggende væv. Ødem er en forøgelse af væske i kroppens væv. Man taler ofte om ødemer i benene, dvs. ophobning af væske i benene.

Man skelner mellem et lokalt ødem og et generaliseret ødem. Generaliseret ødem viser sig ved en opsvulmning af dele af kroppen (arme og ben). Lokale ødemer ses ofte i underekstremiteterne omkring anklerne.

Årsagen til ødemer eller væskeophobning er en forskydning af de kræfter, der fordeler væsken mellem blodkarrene og det omkringliggende væv. Hvis blodtrykket f.eks. er for højt, kan væske blive presset ud af blodkarrene til det omkringliggende væv, og derved give anledning til væskeophobning. Hvis der ikke gøres noget ved det, kan tilstande forværres således, at væskeophobningen er der hele dagen og måske strækker sig højere og højere op af skinnebenene. Er tilstanden meget slem kan der komme ødem i lungerne, hvilket kan medføre åndenød.

Hyppigste ødem symptomer:

  • Væskeophobning vil give et mærke ved tryk.
  • Ved væskeansamlinger og dårligt kredsløb er huden ikke blank, varm og levende og ofte er skulder, nakke og overarme ømme og spændte.
  • Større væskeansamlinger giver ofte hovedpine, migræneagtig tilstand, synsforstyrrelser, udslæt i ansigtet og livløst hår.
  • Akupunktur er velegnet til behandling af ødemer

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. problemer i forbindelse med ødemer og væskeophobning. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!