Akupunktur mod prostata

Prostata, prostatitis også kaldet blærehalskirtlen (prostata) er en kirtel, som kun mænd har. Kirtlen er beliggende rundt om mandens urinrør nedenfor urinblæren og er normalt på størrelse med en kastanie. Når man kommer op i årene, kan den begynde at vokse. I de fleste tilfælde er det en godartet forstørrelse, som kan afhjælpes.

Symptomerne på prostata kan være mange: slap urinstråle, hyppige vandladninger, pludselig vandladningstrang og fornemmelse af at blæren ikke bliver ordentlig tømt. Der kan også være besvær med at få startet vandladningen, selvom man føler trang til at tømme blæren.

Prostata er primært opbygget af kirtelceller, bindevæv og muskelceller. Kirtelcellerne danner en væske, som ved udløsning blandes med sæden fra testiklerne.

I nogle tilfælde kan det dog dreje sig om en kræft. Det er derfor vigtigt altid at besøge egen læge.

Kræft i prostata udgår stort set altid fra kirtelcellerne.
Kræft i blærehalskirtlen er den hyppigste form for kræft hos mænd i Danmark næst efter overfladisk hudkræft. Tallet er stigende. Dette skyldes, at man i de seneste år har fået nye undersøgelsesteknikker og at man er blevet bedre til at stille tidlige diagnoser.

Man ved meget lidt om, hvorfor nogle mænd får kræft i prostata. Men man ved, at produktion af det mandlige kønshormon har en betydning. Man ved også, at der er visse grupper af mænd, hvor man ser sygdommen hyppigere end hos andre.

Akupunktur vil have en hurtig virkning og mange mænd føler, at de får god hjælp af akupunkturen. En undersøgelse fra 1994 viste at akupunktur har samme effekt på vandladningsbesvær (uanset grund) som medicin. Som regel er 1-2 akupunktur behandlinger nok for at se om det virker på vandladningsbesværet.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser i forbindelse med prostata. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!