Akupunktur mod angst

De fleste kender til angst og følelsen af at være bange på forskellige niveauer. Det er en helt naturlig reaktion på situationer, der af psyken opfattes som faretruende. Men når angst bliver irrationel, kan det have en begrænsende effekt på vores liv.

Angst kan opstå på alle tidspunkter i vores liv, og der kan være flere årsager dertil, som kommer til udtryk på forskellig vis.

Panikangst eller fobisk angst?

Ved panikangst reagerer personen med et forholdsvist kort angstanfald og udløser panisk frygt og anspændthed. Angstanfaldet kan komme fuldstændig uventet og uden varsel, eller opstå ved særlige situationer.

Et fobisk angstanfald udløses kun når særlige omstændigheder er til stede. Det kan handle om fobier for edderkopper, slanger, åbne pladser, tunneller m.m.

Hvad enten der er tale om panisk eller fobisk angst er der altid tydelige symptomer på et angstanfald. Fysiske symptomer kan være hjertebanken, rystende hænder, hyperventilering, åndedrætsbesvær, svedige kropsdele, gråd, synkebesvær og/eller ondt i maven. Psykiske symptomer kan være søvnbesvær, voldsomme mareridt og impotens.

Årsager til panikangst eller fobisk angst?

Der er en lang række årsager til angst, som hver især kan behandles på forskellig vis. Her vil der blive taget udgangspunkt i ens personlighed, adfærd eller tankemønstre.

Forskningen viser, at det også kan være arveligt betinget. Desuden kan biokemiske faktorer også have en betydning ved, at der opstår en kemisk ubalance i hjernen, der kan forårsage angst.

Traditionel kinesisk medicin relaterer det til en ubalance i hjertet og nyrerne. Her vil akupunktøren på nøje udvalgte punkter aktivere hjerte, nyrer, milt og øre i behandlingen.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod angst. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!