Akupunktur mod frossen skulder

Frossen skulder (Kapsulit) er en tilstand, hvor man først udvikler stivhed i skulderleddet, forårsaget af en betændelse af ledkapslen. Dette resulterer i betydelige smerter og senere stærkt nedsat bevægelighed i skulderen. Den nedsatte bevægelighed skyldes, at ledkapslen skrumper og bliver for stram, og samtidig kommer der nogle sammenvoksninger i leddet.

Lidelsen ses ofte hos personer med diabetes eller forhøjet kolesterol, og rammer typisk folk i alderen 40-60 år.

Symptomer på frossen skulder

Inden diagnosen ‘frossen skulder’ stilles er det vigtigt, at have udelukket andre lidelser, da det ikke er muligt at se lidelsen på et røntgenbillede. Tilstanden kan inddeles i 3 faser:

  1. fase (inden for 2-6 måneder) karakteriseret ved, at smerterne diffust kan lokaliseres til skulderen, med udstråling til overarmen. Ofte opleves en forværring af smerterne om natten og ved bevægelse. Der vil være nedsat bevægelighed i skulderen.
  2. fase (inden for 6-12 måneder) fortsat nedsat bevægelighed i skulderen, men smerterne vil ofte være aftagende eller helt væk.
  3. fase (inden for 2-3 år) opleves en gradvis genvinden af bevægeligheden.

Årsager til frossen skulder

Langt de fleste kender ikke årsagen til frossen skulder og hvorfor generne er opstået. I andre tilfælde kan det opstå efter en skade i skulderen, ofte efter et fald. Generne kan også komme grundet langvarig mangel på aktivitet i skulderen. Det kan f.eks. være i forbindelse med lammelse efter slagtilfælde, efter brud eller ved leddegigt.

Behandling hos Apunkt

Ofte vil frossen skulder behandles med medicin, fysioterapi, kortison-indsprøjtninger eller operation. Akupunktur mod frossen skulder har generelt god effekt i fase 1, da der vil være øjeblikkelig lindring. Efter få behandlinger vil mange opleve et markant fald i smerternes intensitet.

Hos Apunkt har vi over 25 års erfaring med at behandle patienter med akupunktur mod bl.a. smerter ved frossen skulder – Kapsulit, hvor langt de fleste reagerer positivt på behandlingen. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!