Hovedpine og migræne

Op mod hver fjerde lider i perioder med hovedpine eller migræne med frygtelige smerter til følge. Der kan være mange årsager til, hvorfor man får hovedpine eller migræne, derfor vil der også være mange forskellige behandlingsmuligheder.

Flere veldokumenterede undersøgelser har vist, at netop akupunktur kan hjælpe med at nedsætte antallet af hovedpinedage, samt nedsætte de smerter, der er forbundet med den hovedpine, der stadig måtte forekomme. Resultaterne viser desuden, at smertens intensitet kan nedsættes med mere end 50%.

Hovedpine og migræne kan ofte behandles effektivt med akupunktur da der vil være øjeblikkelig lindring, i modsætning til smertestillende medicin, hvor kroppen i en periode vil være bedøvet, men årsagen vil ikke være fjernet.

Årsager til hovedpine og migræne

Langt de fleste hovedpine- og migræneramte lærer at genkende forvarslerne, eller også  finder de ud af, hvilke fødevarer eller situationer, der fremskynder et anfald.

En af årsagerne til hovedpine eller migræne kan være muskulære lidelser såsom spændinger i nakkeregionen, kæbespændinger, skævhed i ryggen, piskesmæld m.m. Derudover oplever mange kvinder hovedpine eller migræne i forbindelse med menstruation og må acceptere, at menstruationssmerter høre til det at være kvinde. Ofte er beskeden fra lægen, at man må lære at leve med generne og eneste alternativ er p-piller. Her vil der være hjælp at hente fra akupunkturen.

Gode råd mod hovedpine og migræne

Mange oplever en bedring mod hovedpine og migræne ved at dyrke motion, undgå bestemte fødevarer og så helt at undgå stress. En anden vigtig forudsætning er at indeklimaet er i orden, så sørg for at lufte ud flere gange dagligt og helt undgå at tobaksrøg.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. hovedpine og migræne. Men for at kunne behandle smerterne korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Her skelner behandleren mellem en overskudshovedpine eller en underskudshovedpine, og om den er akut eller kronisk. Her er det også vigtigt at tage højde for hovedpinens styrke og hvor den mærkes. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!