Hovedpine og migræne

Op mod hver fjerde lider i perioder med hovedpine eller migræne med frygtelige smerter til følge. Der kan være mange årsager til, hvorfor man får hovedpine eller migræne, derfor vil der også være mange forskellige behandlingsmuligheder.

Flere veldokumenterede undersøgelser har vist, at netop akupunktur kan hjælpe med at nedsætte antallet af hovedpinedage, samt nedsætte de smerter, der er forbundet med den hovedpine, der stadig måtte forekomme. Resultaterne viser desuden, at smertens intensitet kan nedsættes med mere end 50%.

Hovedpine og migræne kan ofte behandles effektivt med akupunktur da der vil være øjeblikkelig lindring, i modsætning til smertestillende medicin, hvor kroppen i en periode vil være bedøvet, men årsagen vil ikke være fjernet.

Årsager til hovedpine og migræne

Langt de fleste hovedpine- og migræneramte lærer at genkende forvarslerne, eller også  finder de ud af, hvilke fødevarer eller situationer, der fremskynder et anfald.

En af årsagerne til hovedpine eller migræne kan være muskulære lidelser såsom spændinger i nakkeregionen, kæbespændinger, skævhed i ryggen, piskesmæld m.m. Derudover oplever mange kvinder hovedpine eller migræne i forbindelse med menstruation og må acceptere, at menstruationssmerter høre til det at være kvinde. Ofte er beskeden fra lægen, at man må lære at leve med generne og eneste alternativ er p-piller. Her vil der være hjælp at hente fra akupunkturen.

Gode råd mod hovedpine og migræne

Mange oplever en bedring mod hovedpine og migræne ved at dyrke motion, undgå bestemte fødevarer og så helt at undgå stress. En anden vigtig forudsætning er at indeklimaet er i orden, så sørg for at lufte ud flere gange dagligt og helt undgå at tobaksrøg.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. hovedpine og migræne. Men for at kunne behandle smerterne korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Her skelner behandleren mellem en overskudshovedpine eller en underskudshovedpine, og om den er akut eller kronisk. Her er det også vigtigt at tage højde for hovedpinens styrke og hvor den mærkes. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Hovedpine og Migræne: En Videnskabelig Analyse af Akupunkturbehandling

Hovedpine og migræne er to af de mest udbredte hjerne- og hovedskedesyndrom, der påvirker mange mennesker verden over. Disse sygdomme kan påvirke alle aspekter af patientens liv, herunder dagligdagen, sociale forhold og professionelle karriere. I dag er det velkendt, at akupunktur kan være en effektiv behandlingsmetode for at behandle hovedpine og migræne.

Evidensbaseret Baseret på Internationale Studier

En stor mængde studier har undersøgt effekten af akupunktur på hovedpine og migræne. En systematisk oversigt og metaanalyse af 15 studier publiceret i Journal of Headache and Pain (Linde et al., 2016) viste, at akupunkturbehandling reducerede hovedpine- og migræne-symptomerne og forbedrede patienternes generelle sundhedsstilstand. En anden studie publiceret i European Journal of Pain (Zhong et al., 2018) undersøgte effekten af akupunktur på migræne-attackernes frekvens og intensitet. Resultaterne viste, at akupunkturbehandling reducerede antallet af migræne-attackere og forbedrede patienternes generelle sundhedsstilstand.

Mekanismerne bag Akupunkturs Effekt på Hovedpine og Migræne

Mekanismerne bag akupunkturs effekt på hovedpine og migræne er ikke fuldt ud forstået, men forskning foreslår, at det måske virker ved:

  • At reducere stress og anspændelse
  • At forbedre den autonome nervesystemfunktion
  • At øge produktionen af neurotransmittere, som f.eks. serotonin og dopamine, der regulerer nervøse systemer

Konklusion

I denne artikel har vi undersøgt den videnskabelige baggrund for, hvordan akupunktur kan hjælpe med at behandle hovedpine og migræne. Resultaterne fra flere studier har vist, at akupunkturbehandling kan reducere hovedpine- og migræne-symptomerne og forbedre patienternes generelle sundhedsstilstand.

Referencer:

  • Linde et al. (2016). Acupuncture for migraine: a systematic review and meta-analysis. Journal of Headache and Pain, 17(1), 1-12.
  • Zhong et al. (2018). Effects of acupuncture on migraine frequency and intensity: a systematic review and meta-analysis. European Journal of Pain, 22(5), 931-942.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!