Akupunktur ved irriteret tyktarm

Irriteret tyktarm også kaldet Colon Irritabile, er en mavelidelse, der rammer op mod 15-30% af befolkningen. Lidelsen kan opleves periodisk eller kronisk, og betragtes ikke som en decideret sygdom, men mere som en samlet betegnelse for en række symptomer fra den nedre del af mave-tarmkanalen.

Irriteret tyktarm er en ufarlig tilstand og årsagen til den er ofte ukendt. Den er hverken ondartet, smitsom eller arvelig. Lidelsen øger ikke risikoen for alvorlige sygdomme som f.eks. kræft eller tyktarmsbetændelse (Morbus Crohn eller Colitis).

Symptomer på irriteret tyktarm

Lidelsen rammer oftere kvinder end mænd, hvor symptomerne normalt starter i den tidlige voksentilværelsen. Den kan vare ved i årevis og måske udvikle sig til en kronisk lidelse, der kan føre til hyppigt sygefravær og begrænsninger i sociale aktiviteter.

Symptomerne på irriteret tyktarm kommer ofte lige efter man har spist, og kan give sig til udtryk ved:

  • Ubehag eller mavesmerter
  • Oppustethed og øget luftafgang
  • Diarré eller hård mave
  • Følelse af ufuldstændig tarmtømning efter toiletbesøg
  • Smerter i endetarmen
  • Uoplagthed
  • IBS

Gode råd mod irriteret tyktarm

Mange oplever en bedring mod irriteret tyktarm ved omlægning af kosten, hvor der ofte kun er små ændringer, der skal til. Derfor er kostvejledning en vigtig del af behandlingen mod lidelsen. Andre gode råd er, at få mindst 30 min. motion hver dag og gå på toilettet, når trangen melder sig.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 25 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser med irriteret tyktarm. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!