Akupunktur mod overgangsalder

Kvinders overgangsalder ( menopause ) træder typisk i kraft efter det fyldte 50 år, men en del kvinder oplever overgangsalderen før. Overgangsalderen kaldes også ‘menopausen’. Det er individuelt, hvor mange gener man har i overgangsalderen og hvor længe overgangsalderen varer. Nogle har få gener i en periode på omkring 1 år andre lider af symptomerne i op til 5 år.

Symptomer på overgangsalder

Symptomer, der kan nedsætte livskvaliteten i overgangsalderen, kan nævnes:

  • Tendens til depression
  • Nedsat sexlyst og tørhed i skeden
  • Nedsat koncentrationsevne og hukommelsestab
  • Stærke hedestigninger (hedeturer) og svedeture
  • Hormonbetinget hovedpine eller migræne
  • Nedsat stofskifte, hvilket kan medføre vægtstigning.

Ved at behandle meridianpunkter med akupunktur kan akupunktøren påvirke og styrke kvindens hormonspejl og dermed korrigere kroppens generende symptomer, herunder også de hormonelle ubalancer forårsaget af overgangsalderen.

Årsager til overgangsalder

Overgangsalderen er den tid i kvindens liv, hvor kroppens naturlige produktion af det kvindelige kønshormon østrogen og progesteron er kraftigt nedsat, hvilket ofte medfører blødningsforstyrrelser op til den endelige menopause. Overgangsalderen indebærer også en risiko for at knoglerne afkalkes, hvilket kan medføre knogleskørhed.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. lidelser i forbindelse med overgangsalderen. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!