Akupunktur mod mavesår

Det skønnes, at op mod 10% af befolkningen lider af mavesår, og særligt voksne over 45 år har stor risiko for at udvikle lidelsen. Et mavesår er et åbent sår i tolvfingertarmen eller mavesækken med ubehag eller store smerter til følge.

I langt de fleste tilfælde opstår mavesår af en bakteriel infektion, der i folkemunde kaldes for ‘mavesårsbakterien’. Mavesår opstår når slimhindens beskyttende lag nedbrydes og bliver udsat for mavesyre.

Symptomer på mavesår

Mavesår kan have flere forskellige symptomer, så derfor er det vigtigt at være opmærksom på sin krop, da mange mavelidelser såsom fordøjelsesproblemer og irriteret tyktarm har samme indledende symptomer. Mange kan slet ikke mærke at de har mavesår, mens andre har symptomer som:

  • Periodevis bidende eller brændende fornemmelse øverst i maven
  • Maven bliver hård og føles øm ved berøring
  • Formindsket appetit
  • Pludseligt vægttab
  • Ændringer i afføringen – kan enten blive sort eller blod i afføringen
  • Opkast med spor af blod

Mavesår kan let behandles med antibiotika, hvis det skyldes mavesårsbakterien Helicobacter. Samtidig vil man blive behandlet med mavesyrehæmmende medicin og bør helt undgå mavesårsfremkaldende medicin og acetylsalicylsyre. Inden en akupunkturbehandling bør man da få undersøgt, om mavesåret skyldes Helicobacter, da det bakterielle angreb skal stoppes, samtidig med at smerter og ubehag kan lindres vha. akupunktur.

Behandling hos Apunkt

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter mod bl.a. problemer med mavesår. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnosticeret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!