Snorken og søvnapnø

Snorken er et udbredt og helt almindelig fænomen. Det gør dog ikke problemet mindre belastende for den person, der snorker, og for vedkommendes nære omgivelser.

En person, der lider af snorken, udsættes for et mindsket iltoptag i blodet hen over en søvnperiode, hvilket betyder, at en nats søvn ikke gør den pågældende frisk og veludhvilet, som hvis der ikke blev snorket.

Hvis man lider af søvnapnø, har man flere gange i løbet af natten en fuldstændig blokering af luftvejene i næse, gane og tungerod. Apnø eller vejrtrækningspause under søvn består af kortere perioder udover natten, hvor vejrtrækningen stopper, typisk af 10-60 sek. varighed og med op til 400 apnø-tilfælde pr. nat. Det resulterer i, at iltkoncentrationen i blodet falder drastisk og kan give anledning til belastet hjerte, forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, hjerteslag og hjerneblødninger.

Årsager til snorken og søvnapnø

Vi kender alle til snorken på grund af hævede slimhinder i luftvejene ved influenza og forkølelse. Andre årsager til snorken og søvnapnø kan være overvægt, alkoholindtag, medicin, allergi og rygning. I nogle tilfælde kan en forsnævring af de øvre luftveje skyldes ansigtsformen.

Behandling hos Apunkt

Behandlinger med akupunktur er særlig effektivt når det kommer til lindring af snorkeproblemer og søvnapnø. De første 3 akupunkturbehandlinger skal foregå indenfor en uge. Herefter er det muligt at vurdere, om akupunktur er den rigtige behandling for den pågældende patient. Er der betydelig bedring fortsættes med yderligere 2 behandlinger om ugen (i alt 10 behandlinger). Intervallerne og tidspunktet for behandlingerne bør overholdes nøje for at opnå det bedste resultat af behandlingsforløbet.

Hos Apunkt har vi over 20 års erfaring med at behandle patienter med akupunktur mod bl.a. snorken og søvnapnø, hvor langt de fleste reagerer positivt på behandlingen. For at kunne behandle korrekt er det vigtig først at blive diagnostiseret korrekt. Vi tilpasser derfor den enkelte patient et individuel behandlingsforløb, hvor vi i fællesskab udarbejder din journal.

Ring allerede i dag på 33 15 15 01 eller kontakt os så du kan få den hjælp du behøver.

Modtag den nyeste viden om akupunktur

Vi deltager årligt på kursur for at kunne tilbyde dig den nyeste og bedste behandling – den viden vil vi gerne dele med dig!