Senfølger af Corona og akupunktur

Corona / COVID-19 og Akupunktur

Desvære er vi begyndt, at få opkald fra mennesker der oplever, at de har taget skade af at være smittet med Corona virus.

Det vi hører mest er at personerne har fået smerter og nogle er diffuse andre oplever en udmattende træthed, andre har mistet smags og lugtesansen.

Tak til Sarah Grünewald for at udbrede akupunkturens og den kinesiske medicins gode virkning imod Corona / Covid 19´s senfølger som en god behandlingsform.

 

Sundhedsstyrelsen har beskrevet senfølgerne på deres web side:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Nye-klinikker-til-patienter-med-svaere-senfoelger-efter-COVID-19

Her skriver sundhedsstyrelsen at de anbefaler Regionerne at lave klinikken med tværfaglige personer for at behandle og rådgive Corona / COVID-19 ramte patienter, det er et godt initiativ, desvære tager de ikke de godkendte akupunktører med på råd.

 

Sundhedsstyrelsen skriver også:

”De fleste, der får senfølger efter COVID-19, vil opleve, at senfølgerne gradvist forsvinder igen. Nogle behøver ikke behandling eller hjælp fra sundhedsvæsenet, mens andre har brug for et kortere forløb, hvor de fx bliver set af den praktiserende læge og måske får brug for opfølgende hjælp i kommunen. Desværre er der også et mindre antal, som får længere og mere komplekse senfølger, og de kan få brug for en tværfaglig indsats på sygehuset,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst.

”Der er meget vi endnu ikke ved om senfølger, og der kommer løbende ny viden frem. Derfor forventer vi, at anbefalingerne skal opdateres i løbet af de kommende måneder. Her vil vi ud over den nyeste forskning også gøre brug af de erfaringer, som regionerne får igennem de regionale klinikker”.

Det er ikke alle personer med senfølger, som skal ses i en senfølgeklinik. Personer med lette senfølger udredes og behandles ved behov i almen praksis og/eller privatpraktiserende speciallæge, og ved behov bør der tilbydes rehabilitering/genoptræning i kommunalt regi.“

 

 

En god og uddannet akupunktør laver normalt en diagnose udfra en ikke vestligt medicinsk tankegang i det vi kikker på hele mennesket og bruger bl.a. tunge- og pulds diagnose samt visuelt tilgang. Til dagligt fjerner smerter hver dag, dette er kun mindre del af vores arbejde.

Eksempelvis har vi gennem årene behandlet mange mennesker for lugt og smags problemer.

Såfremt du har spørgsmål til en akupunktør er du velkommen til at stille dem her og vi vil forsøge, at svare dem hurtigst muligt.

 

2 replies
 1. Tina Sommerdahl
  Tina Sommerdahl siger:

  Hej

  Har tabt lugte og smagssans nu 3 måneder efter corona, vil i kunne hjælpe mig?

  • apunkt
   apunkt siger:

   Hej Tina Sommerdahl.

   Gennem flere år har vi behandlet en del mennesker. Selv vores egen revisor, han er tilfreds.

   Du er velkommen til at kontakte os. Måske kan vi også hjælpe dig.

   Med venlig hilsen Akupunkturklinikken

Kommentarer er lukkede.